A pisztráng horgász öt tanácsa




A pisztrángot kifogni vágyó horgász számára van néhány tényező, amelyet érdemes figyelembe vennie, ahhoz, hogy sikeres legyen a pisztráng horgászat. Melyek ezek?

1. Pisztráng horgászat esetén nem érdemes beetetni. A folyó sodrása miatt nem fog az etetőanyag elég mélyre süllyedni ott ahol állunk, hanem elsodorja a víz. Ez abból a szempontból sem szerencsés a horgász számára, hogy az így kialakult "folt" zavaró lehet a pisztráng számára.

2. A pisztráng horgászat nagyobb sikerrel kecsegtethet a horgász számára, hogy figyel arra, hogy a műlégy mindig száraz maradjon. Ez a feladat nem mindig könnyű, de az ügyes horgász valahogy megoldja!

3. Ügyeljünk arra, hogyan dobjuk be a csalit! Az ügyes pisztráng horgász úgy dobja be a csalit, hogy csakis az (azaz a csali) kerüljön majd a pisztráng fölé. Pisztráng horgászat során ügyelj rá, hogy a zsinór ne kerüljön a hal fölé.

4. Érdemes az áramlat alsóbb részein kezdeni a pisztráng horgászatot. Igaz, hogy ott kevesebb a pisztráng, de egy esetleges sikertelen akasztás nem okoz akkora problémát a horgász számára, mint a felsőbb részeken, ahol nagyobb sűrűségben vannak. Ugyanis egy sikertelen akasztás miatt könnyen "visszavonulhatnak" védett helyeikre.

5. A pisztráng néha elég szeszélyes vagy éppen válogatós. A horgász számára fel kell készülni, hogy türelmesnek kell lennie.

Mindent összegezve a pisztráng horgászat igazi kikapcsolódás. Csak ne felejtsd el az öt tippet, melyek sokat segíthetnek!

Jó horgászást!

0 megjegyzés: