Horgász felszerelés alapismeretek: horgászbot, orsó, zsinór



Ha szeretnéd kipróbálni a horgászat nyújtotta élményt, van néhány alapvető horgász felszerelés , amire mindenképpen szükséged lesz. Ezek közé tartozik a horgász zsinór , a horgászbot és az orsó. Miért fontosak ezek?

A horgász felszerelés alapjait képező zsinórt, horgászbotot és orsót mindig úgy kell kiválasztanod, hogy az illeszkedjen az általad választott horgász módszerhez. Ha ezt sikerül, akkor biztos lehetsz benne, hogy sokkal nagyobb eséllyel indulsz neki a halak kifogásának.

Tehát, mint jövendőbeli sikeres horgász elsődlegesen azt tartsd szem előtt, hogy a horgászbot, az orsó és a zsinór illeszkedjen egymáshoz. És persze ne feledkezz meg a horgászat nélkülözhetetlen részvevőjéről: a csaliról sem. Most pedig nézzük meg mi az a három dolog, amit figyelembe kell venni horgászbot vásárlásakor!

Az első a horgászbothoz tartozó gyűrűk; a második a botok megfogására kialakított rész, amely különböző hosszúságú lehet aszerint, hogy kinek mi a kényelmes; és harmadszor az orsó számára kialakított rész.

A horgász felszerelés gyártók a horgászbotot vagy egy vagy több részesre készítik el. A többrészes horgászbot összeszerelése nagyon könnyű. A gyárilag kialakított helyeken csak össze kell csavarni. (néha szükség lehet kenőanyagra) Mindig ellenőrizd le, hogy a gyűrűk egy vonalban vannak-e. Ezután hajlítsd be és figyeld meg hogyan viselkedik. Horgász felszerelés vásárlásakor mindig figyelj rá, hogy kényelmes legyen számodra az eszköz használata.

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy egy megfelelően erős bot is jó lehet horgászbotnak. Az a fontos, hogy elég erős legyen a horgászbot ahhoz, hogy "megakasztott" hal ellenállását kibírja és a súlya miatt ne törjön el. Nagyon kedveltek azok a botok, melyek súlya igen kicsi és mégis nagyon erősek.

A horgász zsinórokkal kapcsolatban most csak annyit, hogy nagyon sokféle létezik és nem egyszerű feladat a legjobbat megtalálni. Addig is amíg elkészül a horgász zsinórokat bemutató bejegyzés, mindig kérd ki az eladó tanácsát. A tapasztalatuk segíteni fog abban, hogy jól válassz.

Összegezve: alapvető "szabály" hogy a horgász felszerelés elemei egymáshoz mindig passzoljanak. És persze van még egy fontos része a horgász felszerelésnek, amit ne felejts otthon: a chips :)

Jó pecázást!

0 megjegyzés: