Hogyan válasszunk horgász csónakot!



A megfelelő horgász csónak kiválasztása igazi művészet azok számára, akiknek van már valami tapasztalatuk ezen a terén. Azon horgász sporttársak akiknek teljesen új ez a terület érdemes körüljárni a témát vásárlás előtt.

Az alábbiakban néhány vásárlási előtti tanácsot szeretnék megosztani azokkal, akik horgász csónak vételét tervezik.


1. Fontos hogy tudatosítsuk a horgász csónak rendeltetését

Horgász csónak vásárlásának csakis egyetlen célja lehet: a horgászat.
Mégis mielőtt választanánk fontos végiggondolni hol akarjuk használni. A tengeren pl. nyaraláskor vagy egy nyugodt horgász tavon, ahova amúgy is kijárunk.

Ezen túlmenően azt is meg kell vizsgálnunk, hogy melyik napszakban tervezzük a horgászatot. Napközbeni vagy éjszakai lesz a horgászat?

Ha a horgász csónakot tengeri környezetben szeretnénk használni, ráadásul éjszakai szeretnénk vele horgászni akkor


2. Költségek

Fontos tudatosítanunk, hogy egy professzionális horgász csónak nem olcsó. Mielőtt belevágunk egy ekkora beruházásba érdemes számba venni, hogy mennyit akarunk erre költeni. A különbőző csónakokat nézve könnyű elszakadni a tervezett költségkerettől. Vigyázzunk nehogy később esetleg megbánjuk választásunk.


3. Garancia

Rendkívül fontos, hogy megtudjuk milyen garancia van a csónakra. Mennyi ideig tart és egy esetleges meghibásodás esetén mennyi idő a kijavítás, milyen messze van a szevíz, stb.

Ne kerülje el figyelmünket, hogy ez kereskedőnként változhat.


Végül is az a fontos, hogy ha horgász csónakot akarunk vásárolni, akkor ne csak szimplán körbenézzünk és válasszunk valamit. Hanem minden apró részletre figyeljünk oda, hogy a pénzünkért tényleg a legjobbat kapjuk.

0 megjegyzés: