Tigris cápa horgászat




A tigris cápa egyaránt megtalálhatóak a Atlanti-óceán, a Mexikói-öböl partjainál és a nyílt vízen egyaránt. Emellett szívesen látogatják a Karibi-szigetek vidékét és a Dél-Kaliforniától Peruig elterülő vizeket is. De az elszánt horgász megtalálhatja őket nyár közepén Amrika északkeleti partjainál is.

A tigris cápa bármit megtámadhat. Bárhol. Bármikor. (Ezt a tulajdonságát fel lehet használni ellene a horgászat során.) Nagyon keményen ellene áll, mikor horogra akad. Igazán próbára teszi a horgász képességeit. Éppen ezért a tigris cápa horgászat az igazán "nagyban játszó" pecások között nagy népszerűségnek örvend.

A tigris cápa az egyik legveszélyesebb a cápák közül. Megtámad és megesz bármely könnyen megragadható zsákmányt. A rá vadászó horgásznak nagyon óvatosnak kell lennie! Ugyanis a csalit követve könnyen beugrik a hajóba és sérülést okozhat. Ezért mielőtt kiemelnénk a vízből gondosan ki kell fárasztani, és hát... biztonsági okból végezni kell vele.

A kifárasztott, de meg nem ölt cápák egy idő után magukhoz térnek. Ha csak sport céljából horgásszuk őket, nem kell aggódnunk, túl fogják élni a küzdelmet.

0 megjegyzés: